Η LG σας δείχνει έναν αναλυτικό οδηγό για τα BTUs του κλιματιστικού σας

16 Ιανουαρίου 2024 Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος. Για να λάβετε την καλύτερη απόφαση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την έννοια των Βρετανικών Θερμικών Μονάδων (BTU) και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την ψυκτική ικανότητα ενός κλιματιστικού.

Η LG Electronics σας βοηθάει να κατανοήσετε τον ορισμό των BTUs και τη σημασία τους, καταρρίπτοντας την εσφαλμένη αντίληψη ότι ένας υψηλότερος αριθμός BTU εγγυάται ένα καλύτερο προϊόν και σας καθοδηγεί στην επιλογή του ιδανικού προϊόντος HVAC για τον χώρο σας.

Τι σημαίνει BTU και η σημασία τους

Η Βρετανική Θερμική Μονάδα, κοινώς BTU, αποτελεί μονάδα μέτρησης της θερμικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την ποσοτικοποίηση της ψυκτικής ικανότητας μιας μονάδας κλιματισμού. Δείχνει δηλαδή πόση ενέργεια χρειάζεται ένα σύστημα κλιματισμού για την απομάκρυνση της θερμότητας από έναν χώρο ανά ώρα . Η βαθμολογία BTU έχει καθοριστική σημασία για τον προσδιορισμό της ικανότητας του κλιματισμού να ψύχει αποτελεσματικά έναν χώρο, καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν κατά την επιλογή του κλιματιστικού σας.

Υψηλότερος αριθμός BTU δε σημαίνει απαραίτητα ότι επιλέγετε το πιο αποτελεσματικό κλιματιστικό

Ένας υψηλότερος αριθμός BTU δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα μια καλύτερη μονάδα κλιματισμού. Η απλή επιλογή της μονάδας με τον υψηλότερο αριθμό BTU μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματική ψύξη και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Μια μονάδα κλιματιστικού με πολύ υψηλό αριθμό BTU μπορεί να προκαλεί υπερβολική ψύξη του χώρου . Αντιθέτως, οι μονάδες κλιματιστικού με πολύ χαμηλό αριθμό BTU θα πρέπει να λειτουργούν συνεχώς για να επιτύχουν τη σωστή θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον αριθμό BTU ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας.

Η LG διαθέτει μία ευρεία γκάμα κλιματιστικών για να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο για τον χώρο σας, ενώ με τα κλιματιστικά DUALCOOL της LG απολαμβάνετε γρήγορη και δυνατή ψύξη και θέρμανση χάρη στον συμπιεστή DUAL Inverter. Παράλληλα, επιλέγοντας τα κλιματιστικά DUALCOOL της LG, εξοικονομείτε ρεύμα  και φροντίζετε τον πλανήτη, ενώ απολαμβάνετε αποτελεσματικότερη ψύξη και θέρμανση. Επιπλέον, χάρη στην ενσωματωμένο DUAL Inverter CompressorΤΜ , τα κλιματιστικά της DUALCOOL, είναι αποδοτικά, ταχύτερα, ανθεκτικά, πιο αθόρυβα  και συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση , ώστε να συνεχίζουν να αποδίδουν τα μέγιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές επισκεφθείτε τον αναλυτικό οδηγό BTU της LG εδώ.