Η LG καταρρίπτει τέσσερις μύθους σχετικά με τις αντλίες θερμότητας

16 Ιανουαρίου 2024 Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού της LG αποτελούν μία ανανεώσιμη λύση οικιακής θέρμανσης, που μειώνει το ενεργειακό κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του σπιτιού σας. Υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι γύρω από τις αντλίες θερμότητας που να μπορεί να σας προβληματίζουν και να σας κάνουν να διστάζετε να επενδύσετε σε αυτές. Η LG  Electronics καταρρίπτει αυτούς τους μύθους, καθώς οι αντλίες θερμότητας συμβάλλουν καθοριστικά σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Πρώτος Μύθος: Οι αντλίες θερμότητας δεν αποδίδουν σε ακραίες θερμοκρασίες

Οι αντλίες θερμότητας μεταφέρουν θερμική ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον για τη θέρμανση του εσωτερικού, ωστόσο ορισμένοι έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το σπίτι τους δεν θα θερμαίνεται αποτελεσματικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, η προηγμένη τεχνολογία των αντλιών θερμότητας της LG  προσφέρουν θέρμανση με υψηλή απόδοση, ακόμη και όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες πέφτουν ως και  στους -25°C .

Επιπλέον, η LG THERMA V μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα αξιοποιώντας έναν συνδυασμό 25% ηλεκτρικής ενέργειας και 75% εξωτερικού αέρα . Έτσι, αποτελεί μια εξαιρετική λύση χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Δεύτερος Μύθος: Οι αντλίες θερμότητας κάνουν πολύ θόρυβο

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς πολλές αντλίες θερμότητας έχουν αρκετά χαμηλά επίπεδα θορύβου και συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς. Η LG Therma V R32 Monobloc S (μοντέλα 5, 7, 9, 12 kW μονοφασικά/τριφασικά) έχει λάβει πιστοποίηση Quiet Mark ) για τα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Στην πραγματικότητα, ο θόρυβος είναι ελάχιστος τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας σας.

Τρίτος Μύθος: Οι αντλίες θερμότητας μόνο θερμαίνουν

Οι αντλίες θερμότητας αέρα αποτελούν αποτελεσματικές λύσεις τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Η αντλία θερμότητας αέρα/νερού (AWHP) LG THERMA V αποτελεί μια νέα ολοκληρωμένη λύση που αντικαθιστά τους λέβητες αερίου και παρέχει αποτελεσματική θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό με υψηλή απόδοση, αξιοποιώντας τεχνολογία που στηρίζεται στην ανανεώσιμη ενέργεια. Επιπροσθέτως, οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού είναι σε θέση να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για ψύξη απ’ ό,τι για θέρμανση.

Τέταρτος Μύθος: Οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ ακριβές

Η αρχική επένδυση που απαιτείται για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλότερη από ό,τι για τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Ωστόσο το κόστος απόκτησης μπορεί να μειωθεί με τη χρήση κρατικών προγραμμάτων επιδότησης, όπως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και «Εξοικονομώ και Επιχειρώ» που απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Τέλος, η αντλία θερμότητας LG THERMA V είναι ενεργειακής κλάσης Α+++ και μπορεί να παράγει έως και 4 φορές  περισσότερη θερμική ενέργεια από όση χρειάζεται για να λειτουργήσει. Με την αγορά μιας αντλίας θερμότητας από την LG, να είστε σίγουροι πως θα  απολαμβάνετε αποτελεσματική θέρμανση στο σπίτι σας, κάνοντας παράλληλα μία επένδυση που αποδίδει και μειώνει σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σας.